Pełnoziarniste bułeczki amarantusowe

Pełnoziarniste bułeczki amarantusowe

  • Łatwy
  • 2 osób
  • 15 min.
  • 15 min.

Składniki

  • amarantus ekspandowany (2 szklanki)
  • jajka (2 sztuki)
  • sól i pieprz - do smaku
  • opcjonalnie: 1-2 łyżki rodzynek

Przygotowanie

  1. Jaja ubić razem z solą i pieprzem na pienistą masę.
  2. Wsypać amarantus, ewentualnie rodzynki, dokładnie wymieszać.
  3. Dłonią, uprzednio namoczoną w wodzie, uformować podłużne, albo okrągłe bułeczki o grubości około 2cm. Piekarnik nagrzać do 180º C, piec bułeczki aż będą rumiane.
  4. Można je podawać z masłem, konfiturą z żurawiny lub innych owoców.

Pin It


Komentarze