Ryba pieczona w soli z tabbouleh z warzywami i ziołami

Ryba pieczona w soli z tabbouleh z warzywami i ziołami

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 60 min.
  • 30 min.

Przygotowanie

1. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw do wystudzenia

2. Od ryby oddziel głowę. Wnętrze ryby wypełnij kilkoma plastrami cytryny oraz łodygami ziół.

3. Rybę wyłóż w formie do pieczenia wysypanej około centymetrową warstwą soli. Dokładnie przykryj rybę pozostałą solą. By ułatwić sobie zadanie sól można lekko zrosić wodą.

4. Tak przygotowaną rybę piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 30-35 minut.

5. W międzyczasie posiekaj listki ziół, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę, a pomidorki na połówki. Przygotowane zioła i warzywa wymieszaj z kaszą, sokiem z jednej cytryny, oliwą oraz dopraw solą do smaku.

6. Upieczoną rybę serwuj z przygotowaną sałatką.

Smacznego!


Pin It


Komentarze