Dlaczego warto wybrać drób ekologiczny
Firma Limeko podlega certyfikacji ekologicznej - corocznie odbywają się niezależne kontrole. Hodowla kontrolowana jest od początku do gotowego produktu. Nie używa się w niej pasz modyfikowanych genetycznie, antybiotyków, hormonów wzrostu.
Dlaczego mięso eko jest droższe?
Okres hodowli kurczaka jest dwukrotnie dłuższy niż przy konwencjonalnej hodowli. Pasze (również ekologiczne) są trzykrotnie droższe. W kurniku może znajdować się o wiele mniej kur i trzeba zapewnić im wolny, zielony wybieg. Nie ma tu mowy o hodowli klatkowej.
Do kiedy muszę złożyć zamówienie?
Do czwartku do 24:00. Wówczas otrzymasz zamówione mięso z najbliższą dostawą, czyli w kolejnym tygodniu - środa, czwartek lub piątek. Producent musi otrzymać nasze zamówienie odpowiednio wcześniej - stąd inny termin niż przy pozostałych świeżych produktach.
Czy mięso dotrze świeże?
Gwarantujemy najwyższą jakość produktu. Zapewniamy łańcuch chłodniczy od dostawcy aż pod Twoje drzwi. Monitorujemy temperaturę w naszych lodówkach i w samochodzie chłodni. W dniu dostawy świeże mięso będzie miało przydatność 4-6 dni, a wędliny 7-10 dni. Surowego mięsa nie wysyłamy kurierem - tylko dostawy lokalne :)
Komentarze